nota 9,4
nota 9,6
nota 9,3
nota 9,6
nota 9,2
nota 9,4
nota 9,1
nota 7,5
nota 8,9
nota 7,7
nota 8,8
nota 7,9
nota 8,6
nota 9,1
nota 8,7
nota 8,9
nota 9,5
nota 7,8
nota 8,3
nota 7,6
nota 9,2
nota 8,7
nota 8,5
nota 8,9
nota 7,9
nota 9,3
nota 8,8
nota 8,9
nota 9,2
nota 9,5
Menu Card

Farfalle cu cozi de raci și scoici cu usturoi

27. June, 2011

0

article-image

Astăzi vă propunem o altă rețetă delicioasă, foarte simplă cu un grad scăzut de complexitate, însa care vă va surprinde ca de fiecare dată prin gustul său deosebit.


Porții: 2

Timp de preparare: aprox. 30 minute

Preparare

  1. Spală racii în mai multe ape și curăța-i cât de mult posibil.
  2. Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apă + sare din abundență și lasă pe foc până începe să clocotească.
  3. După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul.
  4. Apoi lasă racii să fiarbă pentru aproximativ 8 – 10 minute, până devin roșii.
  5. După ce ai stins focul, lasă racii să se racească puțin, în apa în care au fiert.
  6. După ce s-au răcit, scoate-i pe o tavă și decortichează-i. Este necesar să scoți carnea din clești si cozi.
  7. Pune scoicile într-o tigaie, cu puțin unt și lasă-le la înăbușit, conform indicațiilor de pe pachet.
  8. Pune cozile de raci si carnea din clești la călit, în puțin unt, apoi adaugă o ceașcă de vin alb, câteva condimente, sare, piper, busuioc și lasă 5 minute la fiert. La final adaugă usturoiul pisat.
  9. Pune pastele la fiert în apă clocotită cu sare, conform indicațiilor de pe pachet.
  10. Pentru prepararea sosului, pasează roșiile la cutie, și fierbe-le cu puțină sare, piper, busuioc și usturoi.
  11. Pune pastele pe farfurie, adaugă sos din belșug apoi cozile de raci si scoicile.

Ingrediente

  • 25 racii vii (aprox. 1.5kg);
  • 1 cutie de scoici cu sos de usturoi (congelate);
  • 1 lingură cu unt;
  • 1 ceșcuță cu vin alb;
  • 1 căpățână de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • busuioc;
  • 1 cutie de roșii în bulion;
  • paste.

 

Back to Homepage

Comments

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Name:

E-mail:

Homepage:

Comment:

Add your comment

go back to the top