nota 9,4
nota 9,6
nota 9,3
nota 9,6
nota 9,2
nota 9,4
nota 9,1
nota 7,5
nota 8,9
nota 7,7
nota 8,8
nota 7,9
nota 8,6
nota 9,1
nota 8,7
nota 8,9
nota 9,5
nota 7,8
nota 8,3
nota 7,6
nota 9,2
nota 8,7
nota 8,5
nota 8,9
nota 7,9
nota 9,3
nota 8,8
nota 8,9
nota 9,2
nota 9,5
Menu Card

Gondole cu sos de roșii și raci cu usturoi

20. March, 2013

0

article-image

Rețeta de astăzi îmbină bucătăria italină cu gustoasele crustacee.


Porții: 2

Timp de preparare: aprox. 30 minute

Preparare

  1. Spală racii în mai multe ape și curăța-i cât de mult posibil.
  2. Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apă + sare și lasă pe foc până începe să clocotească.
  3. După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul.
  4. Apoi lasă racii să fiarbă pentru aproximativ 8 – 10 minute, până devin roșii.
  5. După ce ai stins focul, lasă racii să se racească puțin, în apa în care au fiert.
  6. După ce s-au răcit, scoate-i pe farfurie și decortichează-i, păstrând carnea din cozi și din clești.
  7. Apoi pune cozile de raci într-un bol, împreună cu toate ingredientele și lasă-le 15 minute la frigider.
  8. Pentru sosul de roșii, se încinge uleiul într-o crăticioară, apoi se pune ceapa și usturoiul verde, tăiate rondele fine și se lasă puțin la înmuiat.
  9. Se adaugă sucul de roșii, se condimentează și se lasă să dea în fiert.
  10. Roșiile cherry se scufundă în apa clocotită și se decojesc, apoi se taie în două, apoi se adaugă la sos. Se mai lasă câteva minute, apoi se oprește focul.
  11. Pastele se fierb “al dente”. Se scurg și se mută în crăticioara cu sos de roșii. Se aprinde focul, cât să clocotească o dată. La final se pune un cățel de usturoi, mărunțit bine.
  12. Cozile de raci se prăjesc ușor pe ambele părți, într-o tigaie cu puțin ulei, adăugând și puțin din sosul în care s-au marinat.
  13. Se pun astfel pe farfurie, se presară cu busuioc tocat fin, parmezan ras și se așează deasupra cozile de raci.

Ingrediente

Pentru sosul de roșii:

  • 300 ml suc de roșii;
  • câteva roșii cherry proaspete;
  • 2 fire ceapă verde;
  • 2 fire usturoi verde;
  • 2 căței de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • busuioc;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • busuioc proaspăt;
  • parmezan;
  • paste.

Pentru raci:

  • 25 raci vii;
  • 150 ml vin alb;
  • 1 linguriță usturoi mărunțit;
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • sare;
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat.

 

Back to Homepage

Comments

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Name:

E-mail:

Homepage:

Comment:

Add your comment

go back to the top