"O experienta deosebita! Recomand!"
- Adrian Martin
"Racii au fost vedele petrecerii! Sunteti cei mai tari!"
- Catalin Ene
"WOW! Excelenti! Tocmai am devorat 1 kg de raci."
- Razvan Preda
26. March, 2013
Taverna Racilor
0
Rețeta de astăzi are la bază un produs tradițional italian combinat cu raci, foarte simplă și cu un grad scăzut de complexitate.
Preparare Spală racii în mai multe ape și curăța-i cât de mult posibil. Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 6 litri, 3 litri de apă și sare din abundență. După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul. Apoi lasă racii să fiarbă pentru aproximativ 8 – 10 minute, până devin roșii. După ce ai stins focul, lasă racii să se racească puțin, în apa în care au fiert. După ce s-au răcit, scoate-i pe o tavă și decortichează-i. Este necesar să scoți carnea de la coadă și clești. Pune pastele la fiert, conform instrucțiunilor de pe pachet. Pune ulei la incins într-o tigaie și adaugă usturoiul întreg. Prajește-l fără să se ardă, apoi scoate-l din tagaie. Pune la prăjit, ardeiul, tăiat mărunt, cozile de raci și vinul. După ce s-a evaporat alcoolul, adaugă roșiile întrgi sau jumătăți și condimentează. Apoi adaugă pastele scurse și amestecă pentru a se întrepătrunde aromele. Servește ornate cu busuioc verde. Ingrediente 15 racii vii (aprox. 1 kg); 3 linguri ulei de măsline; 200 g paste; 2 căței de usturoi; 6 roșii cherry; 1 lingură de busuioc uscat; 1 ardei iute; sare; piper; 1/2 pahar cu vin alb.
Back to Homepage
No comments yet.
Be first to leave your comment!
Add your comment
go back to the top
No comments yet.
Be first to leave your comment!