nota 9,4
nota 9,6
nota 9,3
nota 9,6
nota 9,2
nota 9,4
nota 9,1
nota 7,5
nota 8,9
nota 7,7
nota 8,8
nota 7,9
nota 8,6
nota 9,1
nota 8,7
nota 8,9
nota 9,5
nota 7,8
nota 8,3
nota 7,6
nota 9,2
nota 8,7
nota 8,5
nota 8,9
nota 7,9
nota 9,3
nota 8,8
nota 8,9
nota 9,2
nota 9,5
Menu Card

Pilaf de raci

27. March, 2013

0

article-image

Pilaful de raci este o rețetă foarte ușor de preparat, dar care vă vâ surprinde prin aromele sale.


Porții: 2

Timp de preparare: aprox. 45 minute

Preparare

  1. Se fierb racii aproximativ 10 minute, în apă cu sare, după ce au fost foarte bine spălați.
  2. Se lasă să se răcească, se scurg de apă, iar apoi se curăță gâturile, se scoate intestinul afară și se scot carapacea și stomacul. Cleștii se pun deoparte.
  3. Cojile de rac, uscate, se pisează, se trec prin sită și se amestecă cu 1 – 2 linguri de ulei, până când încep să se rumenească. Se sting cu 3 cești de zeamă, în care au fiert racii.
  4. Se lasă să fiarbă bine și se strecoară printr-o sită fină.
  5. Se înfierbântă 3 linguri de ulei, se adaugă o ceașcă de orez spălat și se amestecă bine, până când orezul absoarbe uleiul, apoi se stinge cu 2 cești de zeamă în care au fiert cozile de raci.
  6. Se dă orezul la cuptor 20 – 30 de minute. Când e gata, se dă deoparte și se amestecă cu o parte din gâturi și cu cleștii de raci.
  7. Câteva carapace se pot umple cu orez.
  8. Orezul se poate servi pe un platou, ornat de jur împrejur cu gâturile rămase și carapacele umplute.

Ingrediente

  • 25 raci vii;
  • 5 linguri cu ulei;
  • 1 ceașcă de orez;
  • sare.

 

Back to Homepage

Comments

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Name:

E-mail:

Homepage:

Comment:

Add your comment

go back to the top