nota 9,4
nota 9,6
nota 9,3
nota 9,6
nota 9,2
nota 9,4
nota 9,1
nota 7,5
nota 8,9
nota 7,7
nota 8,8
nota 7,9
nota 8,6
nota 9,1
nota 8,7
nota 8,9
nota 9,5
nota 7,8
nota 8,3
nota 7,6
nota 9,2
nota 8,7
nota 8,5
nota 8,9
nota 7,9
nota 9,3
nota 8,8
nota 8,9
nota 9,2
nota 9,5
Menu Card

Porumbei cu raci și orez

27. March, 2013

0

article-image

Rețeta de astăzi este una dintre cele mai distinse în bucătăria franțuzească.


Porții: 4

Timp de preparare: aprox. 75 minute

Preparare

  1. Se frig porumbeii la cuptor, al foc iute (încins) 15 minute, cu sare, piper, morcovul și prazul, tăiate și puțină apă sau supă.
  2. Se scot porumbeii și în tavă se face sosul (oasele sparte, zarzavatul din tavă), cu făină, 1/2 litru apă, 1/4 litru supă, sare, puțin zahăr și se fierbe 30 de minute.
  3. Se strecoară, iar sosul se mai fierbe 25 de minute cu stafide, vin și cu porumbeii tăiați în doua.
  4. Se face un pilaf din orez, 80 g unt, 1/2 litru supă, sare, șofran și se fierbe sub capac 25 de minute..
  5. Pilaful se așează pe platou, piramidă, iar deasupra se pun racii.
  6. Porumbeii se servesc separat, în sosul lor.

Ingrediente

  • 9 porumbei;
  • 200 g orez;
  • 30 de raci vii;
  • 1 păhărel coniac;
  • 200 g unt;
  • sare;
  • piper;
  • șofran;
  • 80 g stafide;
  • 1 pahar vin roșu;
  • 3/4 lingură făină;
  • 1 litru supă
  • 1 morcov;
  • 500 g oase;
  • 1 fir de praz.

 

Back to Homepage

Comments

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Name:

E-mail:

Homepage:

Comment:

Add your comment

go back to the top