"O experienta deosebita! Recomand!"
- Adrian Martin
"Racii au fost vedele petrecerii! Sunteti cei mai tari!"
- Catalin Ene
"WOW! Excelenti! Tocmai am devorat 1 kg de raci."
- Razvan Preda
27. June, 2011
Taverna Racilor
0
Astăzi vă propunem o rețetă potrivită pentru o cina tarzie, raci feirți cu sos de vin și o salată mixtă de verdețuri.
Preparare Se spală fiecare rac în parte sub jet puternic de apă. Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apă + sare și lasă pe foc până începe să clocotească. După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul. Apoi lasă racii să fiarbă pentru aproximativ 8 – 10 minute, până devin roșii. După ce ai stins focul, lasă racii să se racească puțin, în apa în care au fiert. Între timp, pune la prăjit (nu foarte mult) usturoiul, în ulei de măsline și adaugă sarea, piperul și verdeața tocată mărunt. Conținutul obținut se adaugă peste raci și se pune la foc mediu împreună cu vinul, timp de 10 minute. Se servesc cu garnitură de salată de verdețuri. Ingrediente 10 raci de marime medie/mare; ulei de măsline; frunze de pătrunjel și busuioc; usturoi; sare și piper după gust; 100 ml vin alb (1/2 pahar).
Back to Homepage
No comments yet.
Be first to leave your comment!
Add your comment
go back to the top
No comments yet.
Be first to leave your comment!