nota 9,4
nota 9,6
nota 9,3
nota 9,6
nota 9,2
nota 9,4
nota 9,1
nota 7,5
nota 8,9
nota 7,7
nota 8,8
nota 7,9
nota 8,6
nota 9,1
nota 8,7
nota 8,9
nota 9,5
nota 7,8
nota 8,3
nota 7,6
nota 9,2
nota 8,7
nota 8,5
nota 8,9
nota 7,9
nota 9,3
nota 8,8
nota 8,9
nota 9,2
nota 9,5
Menu Card

Raci cu sos “O mie de insule”

27. June, 2011

0

article-image

“O mie de insule” este un delicios sos, iar în combinație cu racii vei descoperi o rețetă cu adevărat inedită.


Porții: 2

Timp de preparare: aprox. 30 minute

Preparare

  1. Spală racii în mai multe ape și curăța-i cât de mult posibil.
  2. Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apă + sare și lasă pe foc până începe să clocotească.
  3. După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul.
  4. Apoi lasă racii să fiarbă pentru aproximativ 8 – 10 minute, până devin roșii.
  5. După ce ai stins focul, lasă racii să se racească puțin, în apa în care au fiert.
  6. După ce s-au răcit, scoate-i pe farfurie și decortichează-i, păstrând carnea din cozi și clești.
  7. Pentru un gust mai intens, serveste-i cu mujdei de usturoi.
  8. Pentru a prepara sosul, amestecă toate ingredientele într-un blender.

Ingrediente

  • 16 racii vii marei/medii;

Pentru sos:

  • 150 g maioneză;
  • 50 ml sos de roșii sau ketchup;
  • 50 ml sos de chilli;
  • 1 ceapă mică, rasă;
  • 1 linguriță de pastă de ardei;
  • 1 linguriță de sos Worchestershire;
  • 1 linguriță de sos Tabasco;
  • 1 linguriță de cognac;
  • sare după gust.

 

Back to Homepage

Comments

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Name:

E-mail:

Homepage:

Comment:

Add your comment

go back to the top