nota 9,4
nota 9,6
nota 9,3
nota 9,6
nota 9,2
nota 9,4
nota 9,1
nota 7,5
nota 8,9
nota 7,7
nota 8,8
nota 7,9
nota 8,6
nota 9,1
nota 8,7
nota 8,9
nota 9,5
nota 7,8
nota 8,3
nota 7,6
nota 9,2
nota 8,7
nota 8,5
nota 8,9
nota 7,9
nota 9,3
nota 8,8
nota 8,9
nota 9,2
nota 9,5
Menu Card

Raci fierți cu mirodenii

21. March, 2012

0

article-image

Astazi va propunem o reteta de baza in prepararea racilor, foarte simpla cu un grad scazut de complexitate, insa care va va surprinde prin gustul sau excelent.


Porții: 2

Timp de preparare: aprox. 30 minute

Preparare

  1. Spală racii în mai multe ape și curăța-i cât de mult posibil.
  2. Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apă + frunzele de dafin + celelalte ingrediente, cu usturoiul tocat rondele si lasă pe foc până începe să clocotească.
  3. După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul.
  4. Apoi lasă racii să fiarbă pentru aproximativ 8 – 10 minute, până devin roșii.
  5. După ce ai stins focul, lasă racii să se racească puțin, în apa în care au fiert.
  6. După ce s-au răcit, scoate-i pe farfurie și adaugă puțin mărar sau pătrunjel.
  7. Pentru un gust mai intens, serveste-i cu mujdei de usturoi.

Ingrediente

  • 25 racii vii (aprox. 1.5kg);
  • 3 – 4 frunze dafin;
  • 2 linguri boabe de piper;
  • 5 – 6 căței de usturoi;
  • 2 linguri boabe de muștar;
  • mărar sau pătrunjel verde.

 

Back to Homepage

go back to the top