"O experienta deosebita! Recomand!"
- Adrian Martin
"Racii au fost vedele petrecerii! Sunteti cei mai tari!"
- Catalin Ene
"WOW! Excelenti! Tocmai am devorat 1 kg de raci."
- Razvan Preda
27. June, 2011
Taverna Racilor
0
Astăzi vă propunem o rețeta ceva mai complexă însă care vă va satisface pe deplin poftele culinare.
Preparare Spală racii în mai multe ape È™i curăța-i cât de mult posibil. Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apă + sare È™i lasă pe foc până începe să clocotească. După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul. Apoi lasă racii să fiarbă pentru aproximativ 8 – 10 minute, până devin roÈ™ii. După ce ai stins focul, lasă racii să se racească puÈ›in, în apa în care au fiert. După ce s-au răcit, scoate-i pe farfurie È™i decortichează-i, păstrând carnea din cleÈ™ti si cozi. Curăță merele de coajă È™i taie-le cubuleÈ›e. Orezul se fierbe È™i se căleÈ™te în apă rece, după care se scurge È™i se aÈ™ează pe platou. Carnea de raci se căleÈ™te 2 – 3 minute, la foc mediu, cu merele cubuleÈ›e, 2 căței de usturoi, bulionul È™i condimente. Pentru un gust mai intens, se serveste cu mujdei de usturoi cu maioneză. Ingrediente 7 raci marime medie; 2 – 3 mere; 6 – 8 căței de usturoi; 50 g bulion; 60 g maioneză; 60 g orez cu bob lung; verdeață È™i condimente la alegere.
Back to Homepage
No comments yet.
Be first to leave your comment!
Add your comment
go back to the top
No comments yet.
Be first to leave your comment!