nota 9,4
nota 9,6
nota 9,3
nota 9,6
nota 9,2
nota 9,4
nota 9,1
nota 7,5
nota 8,9
nota 7,7
nota 8,8
nota 7,9
nota 8,6
nota 9,1
nota 8,7
nota 8,9
nota 9,5
nota 7,8
nota 8,3
nota 7,6
nota 9,2
nota 8,7
nota 8,5
nota 8,9
nota 7,9
nota 9,3
nota 8,8
nota 8,9
nota 9,2
nota 9,5
Menu Card

Raci în sos de mere

27. June, 2011

0

article-image

Astăzi vă propunem o rețeta ceva mai complexă însă care vă va satisface pe deplin poftele culinare.


Porții: 2

Timp de preparare: aprox. 60 minute

Preparare

  1. Spală racii în mai multe ape și curăța-i cât de mult posibil.
  2. Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apă + sare și lasă pe foc până începe să clocotească.
  3. După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul.
  4. Apoi lasă racii să fiarbă pentru aproximativ 8 – 10 minute, până devin roșii.
  5. După ce ai stins focul, lasă racii să se racească puțin, în apa în care au fiert.
  6. După ce s-au răcit, scoate-i pe farfurie și decortichează-i, păstrând carnea din clești si cozi.
  7. Curăță merele de coajă și taie-le cubulețe.
  8. Orezul se fierbe și se călește în apă rece, după care se scurge și se așează pe platou.
  9. Carnea de raci se călește 2 – 3 minute, la foc mediu, cu merele cubulețe, 2 căței de usturoi, bulionul și condimente.
  10. Pentru un gust mai intens, se serveste cu mujdei de usturoi cu maioneză.

Ingrediente

  • 7 raci marime medie;
  • 2 – 3 mere;
  • 6 – 8 căței de usturoi;
  • 50 g bulion;
  • 60 g maioneză;
  • 60 g orez cu bob lung;
  • verdeață și condimente la alegere.

 

Back to Homepage

Comments

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Name:

E-mail:

Homepage:

Comment:

Add your comment

go back to the top