"O experienta deosebita! Recomand!"
- Adrian Martin
"Racii au fost vedele petrecerii! Sunteti cei mai tari!"
- Catalin Ene
"WOW! Excelenti! Tocmai am devorat 1 kg de raci."
- Razvan Preda
27. June, 2011
Taverna Racilor
0
Astăzi vă propunem o rețetă potrivită pentru o cina tarzie, raci feirți cu sos de vin și o salată mixtă de verdețuri.
Preparare Se spală fiecare rac în parte sub jet puternic de apă. Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apă + sare, usturoi și frunza de dafin și lasă pe foc până începe să clocotească. După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul și boabele de piper. Apoi lasă racii să fiarbă pentru aproximativ 5 – 6 minute, până devin roșii. După ce ai stins focul, lasă racii să se racească puțin, în apa în care au fiert. Se scurg de apă, se curăță, după care se scoate carapacea și stomacul, lăsând racul întreg. Se prepară un aluat subțire de consistența smântânii, din făină, 1/2 ceașcă cu apă și puțină sare. Se trece fiecare rac prin acest aluat și se prăjește într-o tigaie cu ulei fierbinte, la foc mediu, pe ambele părți. Se așează pe un platou adânc și se servesc fierbinți. Ingrediente 24 raci de marime mică; 2 – 3 linguri de făină; 2 – 3 căței de usturoi; 3 linguri ulei; 1 plic piper boabe; sare.
Back to Homepage
No comments yet.
Be first to leave your comment!
Add your comment
go back to the top
No comments yet.
Be first to leave your comment!