Rețeta din această săptămână vă va surprinde prin gustul și savoarea pe care le îmbină atât de bine.
Porții: 2
Timp de preparare: aprox. 30 minute
Preparare
Se spală fiecare rac în parte sub jet puternic de apă.
Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apă + sare și lasă pe foc până începe să clocotească.
După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul.
Apoi lasă racii să fiarbă pentru aproximativ 8 – 10 minute, până devin roșii.
După ce ai stins focul, lasă racii să se racească puțin, în apa în care au fiert.
După ce s-au răcit, scoate-i pe o tavă și decortichează-i, păstrând carnea din cozi și clești.
Se spală bine orezul și se amestecă într-un vas, împreună cu carnea din cozile de raci (tocată în prealabil), sare piper și pătrunjel și se amestecă bine.
Cu această compoziție se umplu racii.
Aceștia vor fi puși apoi la fiert, la foc mediu, până se frăgezește orezul.
No comments yet.
Be first to leave your comment!