nota 9,4
nota 9,6
nota 9,3
nota 9,6
nota 9,2
nota 9,4
nota 9,1
nota 7,5
nota 8,9
nota 7,7
nota 8,8
nota 7,9
nota 8,6
nota 9,1
nota 8,7
nota 8,9
nota 9,5
nota 7,8
nota 8,3
nota 7,6
nota 9,2
nota 8,7
nota 8,5
nota 8,9
nota 7,9
nota 9,3
nota 8,8
nota 8,9
nota 9,2
nota 9,5
Menu Card

Salată de raci cu avocado și rodie

22. March, 2013

0

article-image

Pentru această sătămână vă propunem o salată foarte decorativă, demnă de a fi preparată și la mesele festive, dar care pe lângă această calitate, este si extrem de gustoasă, rapidă și foarte ușor de preparat.


Porții: 2

Timp de preparare: aprox. 15 minute

Preparare

  1. Spală racii în mai multe ape și curăța-i cât de mult posibil.
  2. Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apă + sare și lasă pe foc până începe să clocotească.
  3. După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul.
  4. Apoi lasă racii să fiarbă pentru aproximativ 8 – 10 minute, până devin roșii.
  5. După ce ai stins focul, lasă racii să se racească puțin, în apa în care au fiert.
  6. După ce s-au răcit, scoate-i pe farfurie și decortichează-i, păstrând carnea din cozi și clești.
  7. Între timp, taie pe jumătate avocado-ul și scoate sâmburele. Cu o linguriță, se scobește miezul și se transferă într-un castron. Se stropește miezul de avocado cu suc de lămâie și se zdrobește cu o furculiță. Se păstrează “cochiliile” de coajă de avocado.
  8. Adaugă iaurt, sare, piper și sos Tabasco și se amestecă bine, până se obține o pastă semi-omogenă.
  9. Se adaugă cozile de raci, ceapa verde, 3/4 din semințele de rodie și pătrunjelul tocat și se amestecă bine.
  10. Se umplu cele două cochilii de coajă cu umplutura din castron. Se ornează salata cu frunze proaspete de pătrunjel și restul de semințe de rodie și se servește imediat.

Ingrediente

  • 15 racii vii (aprox. 1 kg);
  • 1 avocado mediu;
  • 1 rodie medie;
  • 3 linguri de iaurt gros;
  • 1 lingură de suc de limeta;
  • 3 cepe verzi, tocate;
  • 2 linguri de coriandru, tocat;
  • 3 linguri de semințe de rodie;
  • 1 lingură sos Tabasco;
  • sare;
  • piper negru, măcinat;
  • frunze proaspete de coriandru.

 

Back to Homepage

Comments

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Name:

E-mail:

Homepage:

Comment:

Add your comment

go back to the top