"O experienta deosebita! Recomand!"
- Adrian Martin
"Racii au fost vedele petrecerii! Sunteti cei mai tari!"
- Catalin Ene
"WOW! Excelenti! Tocmai am devorat 1 kg de raci."
- Razvan Preda
27. June, 2011
Taverna Racilor
0
Astăzi vă propunem o rețetă potrivită pentru o cina tarzie, raci feirți cu sos de vin și o salată mixtă de verdețuri.
Preparare Se spală fiecare rac în parte sub jet puternic de apă. Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apă + sare + cimbru și lasă pe foc până începe să clocotească. După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul. Apoi lasă racii să fiarbă pentru aproximativ 5-7 minute, până devin roșii. După ce ai stins focul, lasă racii să se racească puțin, în apa în care au fiert. Apoi scote-i pe o tavă și decortichează-i, păstrând carnea din cozi și clești. Se amestecă pâinea înmuiată în apă cu usturoiul și nucile, ulei și 2 – 3 linguri cu zeama în care au fiert racii. Compoziția se recomandă a fi așezată pe o farfurie și lângă se pune carnea desprinsă de pe cozi și clești. Ingrediente 15 raci de marime medie/mare; 200 g nuci; 1 felie de franzelă; 1 ceapă, tocată mărunt; 2 căței de usturoi, pisați; 1 lingură ulei; cimbru; sare; piper.
Back to Homepage
No comments yet.
Be first to leave your comment!
Add your comment
go back to the top
No comments yet.
Be first to leave your comment!