nota 9,4
nota 9,6
nota 9,3
nota 9,6
nota 9,2
nota 9,4
nota 9,1
nota 7,5
nota 8,9
nota 7,7
nota 8,8
nota 7,9
nota 8,6
nota 9,1
nota 8,7
nota 8,9
nota 9,5
nota 7,8
nota 8,3
nota 7,6
nota 9,2
nota 8,7
nota 8,5
nota 8,9
nota 7,9
nota 9,3
nota 8,8
nota 8,9
nota 9,2
nota 9,5
Menu Card

Scordolea cu raci

27. June, 2011

0

article-image

Astăzi vă propunem o rețetă potrivită pentru o cina tarzie, raci feirți cu sos de vin și o salată mixtă de verdețuri.


Porții: 2

Timp de preparare: aprox. 25 minute

Preparare

  1. Se spală fiecare rac în parte sub jet puternic de apă.
  2. Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apă + sare + cimbru și lasă pe foc până începe să clocotească.
  3. După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul.
  4. Apoi lasă racii să fiarbă pentru aproximativ 5-7 minute, până devin roșii.
  5. După ce ai stins focul, lasă racii să se racească puțin, în apa în care au fiert.
  6. Apoi scote-i pe o tavă și decortichează-i, păstrând carnea din cozi și clești.
  7. Se amestecă pâinea înmuiată în apă cu usturoiul și nucile, ulei și 2 – 3 linguri cu zeama în care au fiert racii.
  8. Compoziția se recomandă a fi așezată pe o farfurie și lângă se pune carnea desprinsă de pe cozi și clești.

Ingrediente

  • 15 raci de marime medie/mare;
  • 200 g nuci;
  • 1 felie de franzelă;
  • 1 ceapă, tocată mărunt;
  • 2 căței de usturoi, pisați;
  • 1 lingură ulei;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper.

 

Back to Homepage

Comments

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Name:

E-mail:

Homepage:

Comment:

Add your comment

go back to the top