Astăzi vă propunem o rețetă potrivită pentru un prânz, sos roșu de raci.
Porții: 4
Timp de preparare: aprox. 60 minute
Preparare
Se spală și se curăță zarzavaturile.
Morcovii, ceapa și usturoiul se taie în bucăți mici și se sotează în jumătate din cantitatea de unt. Când sunt sotate pe jumătate li se adaugă untul și foile de dafin.
Racilor vii li se scot intestinele prin coadă.
Din cantitatea de raci, un sfert se introduce în cratița în care au fost sotate zarzavaturile.
Peste raci se toarnă coniacul și i se dă foc, acoperinf vasul cu un capac, ca să ardă înfundat, pentru a transmite astfel aroma de alcool, legumelor si racilor.
Cand flacăra s-a stins, se adaugă vinul, se acoperă din nou și se fierb aproximativ 20 de minute.
După ce au fiert, racii se scot din vas.
La legume se adaugă bulionul și esența de oase, continuînd fierberea înca 10 minute.
Roșiile se opăresc, se curăță de pieliță și semințe, se storc de zeamă, se taie în felii subțiri și se sotează puțin cu restul de unt.
Acestea se introduc în vasul cu sos împreună cu piperul și sarea.
Racii rămași se fierb într-o oală, separat.
Când fierberea este terminată se scot cozile tuturor racilor, inclusiv ale celor fierți în sos. Cozile de raci rezultate se introduc în vasul cu sos.
După gust se poate adăuga și piper alb pentru ca sosul să fie mai picant.
Se servește ca atare, ca fel principal sau cu garnitura de orez, imediat după ce a fost preparat.
No comments yet.
Be first to leave your comment!