nota 9,4
nota 9,6
nota 9,3
nota 9,6
nota 9,2
nota 9,4
nota 9,1
nota 7,5
nota 8,9
nota 7,7
nota 8,8
nota 7,9
nota 8,6
nota 9,1
nota 8,7
nota 8,9
nota 9,5
nota 7,8
nota 8,3
nota 7,6
nota 9,2
nota 8,7
nota 8,5
nota 8,9
nota 7,9
nota 9,3
nota 8,8
nota 8,9
nota 9,2
nota 9,5
Menu Card

Spaghete cu raci

27. March, 2013

0

article-image

Un singur cuvânt, delicios! Această rețetă vă va face să mai cereți încă o porție. Racii și condimentele vor da o nouă savoare pastelor.


Porții: 8

Timp de preparare: aprox. 180 minute

Preparare

  1. Se topește untul într-o tigaie mare, la foc mediu și se prăjesc ușor ceapa, ardeiul gras, țelina și usturoiul. Se adaugă făină și se gătește incă 5 – 10 minute, amestecând frecvent.
  2. Se adaugă cozile de raci, se acoperă și se lasă la fiert 15 – 20 de minute, amestecând frecvent.
  3. Apoi, se adaugă brânza topită, smântâna, condimentele și piperul roșu. Se acoperă și se lasă la fiert 20 de minute, amestecând uneori.
  4. Între timp, pune la fiert spaghetele, în apă cu sare, și lasă-le 10 minute. Apoi scurge apa.
  5. Încinge cuptorul al 175 de grade C și unge cu puțin unt un vas de gătit, rezistent la foc.
  6. Apoi adaugă spaghetele în amestecul racilor, pune conținutul în vasul pregătit pentru cuptor și presară puțin parmezan.
  7. Se lasă la cuptor pentru 20 de minute.

Ingrediente

  • 85 g unt;
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt;
  • 1 ardei gras verde, tocat mărunt;
  • 3 tulpini de țelină, tocate mărunt;
  • 1 cățel de usturoi, tocat;
  • 8 g făină;
  • 455 g cozi de raci, decorticate;
  • 224 g brânză topită;
  • 235 ml smântână;
  • 6 g condimente;
  • 0,2 g piper roșu;
  • 455 g spaghete;
  • 40 g parmezan.

 

Back to Homepage

Comments

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Name:

E-mail:

Homepage:

Comment:

Add your comment

go back to the top