nota 9,4
nota 9,6
nota 9,3
nota 9,6
nota 9,2
nota 9,4
nota 9,1
nota 7,5
nota 8,9
nota 7,7
nota 8,8
nota 7,9
nota 8,6
nota 9,1
nota 8,7
nota 8,9
nota 9,5
nota 7,8
nota 8,3
nota 7,6
nota 9,2
nota 8,7
nota 8,5
nota 8,9
nota 7,9
nota 9,3
nota 8,8
nota 8,9
nota 9,2
nota 9,5
Menu Card

Taglatele cu cozi de raci și sos de roșii

27. June, 2011

0

article-image

Propunerea pentru astăzi combină pastele, mai bine zis taglatelele cu racii.


Porții: 2

Timp de preparare: aprox. 30 minute

Preparare

  1. Spală racii în mai multe ape și curăța-i cât de mult posibil.
  2. Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apă + sare din abundeță și lasă pe foc până începe să clocotească.
  3. După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul.
  4. Apoi lasă racii să fiarbă pentru aproximativ 8 – 10 minute, până devin roșii.
  5. După ce ai stins focul, lasă racii să se racească puțin, în apa în care au fiert.
  6. După ce s-au răcit, scoate-i pe o tava și decortichează-i. Este necesar să scoti carnea din clești si din coadă.
  7. Incinge uleiul de măsline într-o tigaie și adaugă usturoiul dat prin presă.
  8. Adaugă cozile de raci și ai grijă să îi întorci pe ambele părți în timp ce se prăjesc până capătă culoarea roz.
  9. Apoi adaugă vinul, sare și piper, și lasă să se înăbușească puțin.
  10. Roșiile se mixează la blender și se adaugă peste creveți.
  11. Se presară cimbru uscat și se mai lasă să fiarbă 3 minute.
  12. Se fierb pastele în apă cu sare, după instrucțiunile de pe pachet.
  13. Se scurg și se pun în sosul de roșii cu cozile de raci.
  14. Se mai amestecă pe foc înca 2 minute.
  15. Dupa ce ai oprit focul, presară pătrunjel verde.
  16. Se servesc fierbinți cu câteva frunzulițe de busuioc sau parmezan ras.

Ingrediente

  • 25 racii vii (aprox. 1.5 kg);
  • 4 căței de usturoi;
  • 2 linguri ulei de măsline;
  • 50 ml vin alb;
  • 2 roșii;
  • sare;
  • piper;
  • cimbru uscat;
  • pătrunjel verde tocat fin;
  • 200 g taglatele.

 

Back to Homepage

Comments

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Name:

E-mail:

Homepage:

Comment:

Add your comment

go back to the top