Cum se desfac și cum se mănâncă racii?
Racii nu pot fi consumați în întregime! De aceea, îți punem la dispoziție un mic ghid, despre ce și cum se poate consuma în cazul acestor crustacee.
Pentru a putea fi consumați, racii trebuie mai întâi fierți. Un lucru esențial înainte de a-i fierbe, este ca racii să fie vii. Dacă aceștia nu sunt vii, nu pot fi preparați pentru consum.
De la raci se mănâncă numai carnea din coadă și din clești.
Pentru a afla cum, poți descărca Ghidul Consumatorului de Raci sau să urmărești pașii descriși mai jos.
Fierbe racii în apă clocotită timp de 5 – 6 minute.
Pregătește o masă pe care să poți pune racii fierți.
După ce ai scurs apa în care au fiert, pune racii pe masă.
Alege unul dintre cei mai mari raci de pe masă.
Prinde cu o mână capul racului, iar cu cealaltă, prinde coada.
Răsucește și separă capul de coadă.
Îndepărtează primele două sau trei inele ale cozii.
Prinde capătul cozii și trage carnea afară.
Trece carnea prin sosul tău preferat.
Pentru un gust desăvârșit îți recomandăm sosurile specifice.
Repetă pașii de la 3 până la 8.
Nu uita să povestești prietenilor tăi despre Raci.ro
PONT: Racii fierți merg foarte bine cu o bere rece.