nota 9,4
nota 9,6
nota 9,3
nota 9,6
nota 9,2
nota 9,4
nota 9,1
nota 7,5
nota 8,9
nota 7,7
nota 8,8
nota 7,9
nota 8,6
nota 9,1
nota 8,7
nota 8,9
nota 9,5
nota 7,8
nota 8,3
nota 7,6
nota 9,2
nota 8,7
nota 8,5
nota 8,9
nota 7,9
nota 9,3
nota 8,8
nota 8,9
nota 9,2
nota 9,5
Menu Card

Raci la grătar

27. March, 2013

0

article-image

Pentru această săptămână vă propunem o rețetă extrem de simplă, ce se pretează în zilele însorite de vară, când ieșiți cu prietenii la iarbă verde.


Porții: 4

Timp de preparare: aprox. 35 minute

Preparare

  1. Spală racii în mai multe ape și curăța-i cât de mult posibil.
  2. Pune la fiert, între timp, o oală mare, cam de 8 litri, 4 litri de apă și o lingură de sare.
  3. După ce apa dă în clocot, pune racii, unul câte unul.
  4. Apoi lasă racii să fiarbă pentru aproximativ 8 – 10 minute, până devin roșii.
  5. După ce ai stins focul, lasă racii să se racească puțin, în apa în care au fiert.
  6. După ce s-au răcit, scoate-i pe o tavă și decortichează-i.
  7. Se desfac de picioare și de mijloc, apoi, restul, inclusiv coada, se pune pe grătar.
  8. Se ține cam 3 minute, după care se dă cu puțin ulei peste.
  9. Se servește cald cu rozmarin și mentă.

Ingrediente

  • 15 racii vii (aprox. 1 kg);
  • 1 lingură ulei de măsline;
  • rozmarin;
  • mentă;
  • sare;
  • condimente grătar.

 

Back to Homepage

Comments

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Name:

E-mail:

Homepage:

Comment:

Add your comment

go back to the top