nota 9,4
nota 9,6
nota 9,3
nota 9,6
nota 9,2
nota 9,4
nota 9,1
nota 7,5
nota 8,9
nota 7,7
nota 8,8
nota 7,9
nota 8,6
nota 9,1
nota 8,7
nota 8,9
nota 9,5
nota 7,8
nota 8,3
nota 7,6
nota 9,2
nota 8,7
nota 8,5
nota 8,9
nota 7,9
nota 9,3
nota 8,8
nota 8,9
nota 9,2
nota 9,5
Menu Card

Raci cu mujdei

27. June, 2011

0

article-image

Rețeta pentru această sătămână…Raci cu mujdei de usturoi.


Porții: 2

Timp de preparare: aprox. 30 minute

Preparare

  1. Pune la fiert 1 litru de apă cu zarzavat, sare (mai multă decât de obicei) și boabe de piper. Lăsăm să fiarbă o oră.
  2. În acest timp alegem racii vii, îi spălăm în mai multe ape, de mai multe ori.
  3. Scoatem aripioara din mijoc a cozii, împreună cu intestinul gros, spălăm din nou în câteva ape și punem racii în zeama de zarzavat clocotită. Racii trebuie să fie acoperiți de un deget de apă.
  4. Dacă nu ajunge apa de la zarzavat, adăugăm apă clocotită dintr-un vas pregătit alături.
  5. Se fierb 15 minute până apare o crăpătură între gâtul și carapacea racilor.
  6. Atunci tragem cratița de pe foc și lăsăm ca racii să stea acoperiți 10 minute în zeama lor.
  7. Curățăm usturoiul, punem sare și îl pisăm până ce se face ca o pastă.
  8. Scoatem într-o sosieră și adăugăm zeama de raci, astfel încât mujdeiul să fie ca o smântână subțire.

Ingrediente

  • 30 raci de marime medie/mare;
  • 1 morcov mare;
  • 1 ceapă mare;
  • 2 – 3 căței de usturoi;
  • sare;
  • piper boabe;
  • pătrunjel;
  • 4 căpățâni de usturoi pentru mujdei.

 

Back to Homepage

Comments

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Name:

E-mail:

Homepage:

Comment:

Add your comment

go back to the top